Някъде го правят: Производството на мляко е увеличено с повече от 10% за пет години

Как го правят тези хора едва ли ще разберем някога. Че го правят това е сигурно, защото млечните продукти, които изнася Беларус не могат да бъдат произведени без мляко. Една страна, в която вътрешния мир липсва и често улиците на столицата са пълни с хора. Но и един президент, който всеки месец посещава говедовъдна ферма и изисква, изисква много от отговарящите за това. Предполагаме, че знаете, че по голямата част от фермите са държавни.

Производството на мляко в Беларус е нараснало с повече от 10% за последните пет години, съобщи министърът на земеделието и храните на Република Беларус Иван Крупко.

През последните пет години се увеличи обемът на производството на мляко в страната като цяло с повече от 10%.  Той подчерта, че има голямо търсене на белоруски млечни продукти на външните пазари.

 – „Потребностите на вътрешния пазар са задоволени. Днес правим всичко възможно да увеличим експортния потенциал на страната ни в млечната индустрия. Предприятията работят по устойчив и рентабилен начин. Печелят и стоковите зони, преработката и нашите търговци, които продават мляко на чужди пазари.

Брутното производство на мляко в Беларус се увеличава поради максималната реализация на продуктивния потенциал на млечните крави, като се запазва броят им през последните години на ниво от 1,4 милиона.

За 9-те  месеца на тази година средната млечност от крава надхвърли миналогодишния със 70 кг и възлиза на 4104 кг.

ОСТАВИ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here