Алтернативни форми на мляко

21 -ви век, с изключение на постигнатия технологичен напредък, включително бързото развитие на изчислителните машини, характеризиращи се със забележителната „революция“ в областта на храненето.

Ако човек отиде в западната страна на полукълбото, напр. някъде по слънчевите плажове на Лос Анджелис, някои от най-често срещаните изрази, които ще срещнете и в заведения и луксозни ресторанти, са „без глутен“, „без лактоза“, „без холестерол“ и други изрази на „недоволство“ от определени храни.

Заместители на мляко

Съвременните заместители на животинското мляко обикновено са водни разтвори на различни плодове. Най-разпространени са тези от бадеми, овес и много по-редки тези от ориз.

Но бадемовото мляко вече се счита за остаряло, тъй като по целия свят активистите подчертават опасността от отглеждането на бадеми, тъй като това е производство, което става особено нерентабилно по отношение на използваната вода. Но бързорастящият овес заема мястото на бадема на пазара на млечни заместители.

Предимствата на овесеното мляко са следните. Ниски емисии на CO2, ниско използване на земята за отглеждане и ниско използване на вода. Освен това е хранителен съюзник на здравето с нисък гликемичен индекс, не съдържа лактоза, глутен, докато нивата на холестерола са незначителни до незначителни.

на PROATO

Това е първата овесена каша със суроватъчен протеин, казеин, микроелементи и витамини, което го прави готово ястие в бутилка, което може да бъде идеален десятък или закуска, съдържаща ценни функционални съставки. Идеален е за консумация след интензивни физически упражнения и натоварвания.

Той е без лактоза, без глутен и с нисък холестерол, а съставките му са от органични производители. Опаковката е от биоразградима пластмаса. Продуктът е подходящ и за вегетарианци, но има и перспективи за веган.

Алтернативите на животинското мляко са бързо развиваща се индустрия с нарастващо търсене и нарастващ пазарен дял.

Константинос  Кацулас

 

ОСТАВИ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here