Бик Мишко -1980 кг живо тегло

На 88-ия международен селскостопански панаир в Нови Сад, бика  Мишко, от породата Симентал, собственост на Душан Прибакович – Сърбия, спря стрелката на кантара на 1980 кг. Така съобщава  Хърватския сайт Аgro.klub

“В бокса, където отглеждахме  Мишко  имаше 20 броя телета. Той  се открояваше още като теле от всички останали животни. Генетиката е номер едно, а всичко останало е храна и здраве. Малко е трудно да се хранят, но ето го – опитахме и резултата е отличен.  Между другото, Мишко тежи  2060 килограма. Пътувахме 6 часа до изложението. Той стоя прав през цялото време. Вероятно стреса от многото хора на изложението и дългия път са причината бика да отслабне малко – казва фермерът.

Както разбрахме, този животновъд няма да даде бика си за клане, но ако има някой заинтересован, който да го купи и да продължи да се грижи за него – той ще го продаде. Не пожела да уточни цената.

 – “Фермата ни е създадена през  80-те години и никога не е била празна, така че няма да бъде и сега, въпреки многото предизвикателства в животновъдството и защото най-вече мислим за цената на живото тегло. Семейството ни се опитва  да отглежда други породи, но все пак останахме верни на местната Симентал. Ние продаваме животните  си на кланици, а миналата година ги изнасяхме и за Черна гора.

ОСТАВИ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here