Играчки за телета

Хуманното отношение към животните сякаш започна да излиза от рамката.

Поне по отношение към малките телета. В телчарниците започват след музиката да се поставят „играчки” с които да си играят телетата. В Германия вече се разпостранява безплатна брошура в която са описани какви играчки може да дадете на телетата.

 „Материали за заетост за телета – преглед на различните възможности за заетост на практика“

Ето някои и от играчките, които и вие може да осигурите за вашите телета.

Клонки от иглолистни дървета: много интересни за телета и евтини

Много добре е оценена и гамата от нетоксични и необработени иглолистни клони (например смърч, ела), които са окачени или завързани за прегради. Също така, те са оценени много добре по отношение на привлекателността и променливостта. Телетата обичат да хрупкат и се търкат в клонките.  Въпреки това, срокът на годност е ограничен и икономически те са практични само ако фермата има лесен достъп до подходящи иглолистни дървета.

Четки за телета: вълнуващо, скъпо, интересно

Люлеещите се четки за телета също се оказаха  дългосрочен интерес за телетата и добри по отношение на издръжливост, хигиена и икономичност на работа. Въпреки това, те имат най-високите разходи за придобиване: механични и люлеещи се € 300 до € 400; електрически приблизително € 800 до € 1000.

Люлеещ се дозатор за груб фураж: Сложен, но атрактивен

По отношение на дългосрочната привлекателност за телетата, смяната, хигиената и издръжливостта, люлеещите се диспенсъри за груб фураж се представят най-добре. По отношение на труда те имат недостатъка, че трябва да се пълнят със сено или прясна трева на всеки няколко дни. Разходите за придобиване са приблизително 100 €.


Диспенсър- дозатор, разпределител за вода. В случая за сено.

 

ОСТАВИ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here