Какво става при съседите: Гърция – Фермерите излизат без тракторите

Гръцките животновъди, отново са най-нетърпеливи и излизат на улицата. След като направиха опити да проведат разговор с ръководството на министерството на земеделието и храните и констатираха, че проблемите не могат да чакат.

 – “РЕШАВАМЕ да проведем протестна акция на представителите на животновъдите във вторник, 16 ноември 2021 г.  с ограничен брой хора и при спазване на всички предвидени мерки за предотвратяване предаването на COVID- 19″ – казват от организационния комитет.

Това е първо символично протестно движение, с цел информиране и активиране на властите и местните депутати, но и на политическото ръководство на Министерството на регионалното развитие и земеделието.Темите, които ще бъдат включени в меморандума са:

  • Помощ за пазара на фуражи, поради голямото и продължително увеличение на цената им.
  • Разпределение на националния резерв.
  • Постоянно намалено ценообразуване на електроенергията на животновъдните ферми, без клауза за корекция.
  • Представителство на животновъдите във всички надзорни органи и комитети на Министерството на регионалното развитие и земеделие и в процеса на консултации за ОСП 2021-2027.

Проблемите на животновъдството са много и сложни. Но решението има общ компонент във всичко и това се нарича “политическа воля”.

Призоваваме политическото ръководство на Министерството да се изправи срещу обстоятелствата, да се вслуша в животновъдите и накрая да вземе правилните решения, за доброто на гръцкото животновъдство.

 Ако в крайна сметка не успеем да бъдем в една и съща лодка, може би защото „миришем на тор“ но това е заради нашата работа, поне да сме заедно „от едната страна на реката“!

Молим за помощ, а не за милостиня!

 Животновъдна асоциация на регион Атика

ОСТАВИ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here