Подглавник за говеда

До първи април 2024 г немските ферми трябва да бъдат съоражени с куп приспособления за предотвратяване на всякакъв вид нещастни случаи  с хора и животни. Едно от първите устройства, които могат да предпазят хората, при работа с животните е Подглавника за ЕРД.

Подглавникът за едър рогат добитък може да бъде закачен за металната решетката, изолираща хранителната ясла и се използва за фиксиране на животни. Подглавникът е здрав е и надеждно държи главата на животното. Работата е по-бърза, по-лесна и също така е по-малко стресираща за животните и най-важното предпазва хората от нараняване.

Подглавниците за говеда се използват при поставяне на ушни марки, манипулацията на рогата или прилагане на лекарства. Също така при преглед на очите и ушите. Най-важното е обаче, какво казва един немски фермер, които използва такъв подглавник:

 – „Решението за покупка беше лесно за мен. Исках да съм сигурен, че ще предпазя баща си и жена си от инцидент с животно. Подглавникът  е особено полезен при работа с едър рогат добитък, при който не може лесно да се извършват манипулации  върху главата.
Подглавника   може лесно да се закачи на оградата за фиксиране. Той е много здрав, държи главата на животното надеждно и свободно с двете си ръце мога за извършвам всякакви манипулации.”

 

ОСТАВИ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here