4 лапи / Съвети за предотвратяване на жестокостта към животните

Трудно е да бъдем свидетели на страдание на животни и някои образи биха ни преследвали завинаги. Добрата новина е, че всеки може да направи нещо, за да предотврати жестокостта към животните. Всички ние заедно можем да създадем свят, в който хората се отнасят към животните със съпричастност, уважение и разбиране. Ето няколко съвета за това как можете да помогнете днес:

Бъдете отговорен собственик на домашните си любимци. Познавайте и удовлетворявайте всичките им нужди. Не се грижете само за основните му нужди, а осигурете на домашния си любимец положителни преживявания, които наистина да подобрят неговото благосъстояние. Научете повече за отговорната грижа  към домашните любимци.

Бъдете пример за добра грижа и към бездомните животни. Приютете домашен любимец, който е бил изоставен или осиновете бездомно животно. За съжаление, много домашни любимци биват изоставяни в приюти по различни причини. Приемните домове помагат на тези животни да се възстановят и да се подготвят да преминат към нов постоянен любящ дом.

Не оставайте безучастни, когато станете свидетели на жестокост, малтретиране или пренебрегване на животни. Направете каквото можете, за да предотвратите насилие над животно. Бъдете, обаче, разумни и не се излагайте на опасност. Ако е необходимо, потърсете помощ от други свидетели или полицията.

Сигнализирайте за жестокости, малтретиране или неглижиране на животни. Ако станете свидетел на каквато и да е форма на жестокост към животни, съобщете за това на полицията или на други органи. Действайте незабавно, за да предотвратите по-нататъшна жестокост.

Учете децата си да се отнасят с уважение и отговорност към животните. Давайте добър пример, като самите Вие се отнасяте с уважение към животните. Помогнете децата да израснат и да се превърнат в следващото поколение защитници на животните.

Вече знаете, че  има много начини, чрез които всеки един от нас може да допринесе за един по-грижовен  към животните свят. Всеки може да промени живота на поне едно животно към по-добро.

Именно Вие имате шанса да станете герой за животните.
Ще се възползвате ли от него?

 

източник: 4 лапи

ОСТАВИ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here