Връзката между физическата активност и консумацията на млечни продукти

Консумацията на млечни продукти подобрява качеството на микробиома и намалява риска от метаболитни проблеми и затова се препоръчва за периоди на ниска физическа активност.

Консумацията на млечни продукти и физическата активност вървят ръка за ръка. Диетолозите препоръчват консумацията на млечни продукти с пълно съдържание на мазнини, тъй като те не съдържат добавени захари и са с високо съдържание на пробиотици.

Съдържанието на калций в млечните продукти не е необходимо. Всъщност  можете да получите този минерал чрез зеленчуци. Предимно млечните продукти, особено ферментиралите, съдържат различни видовете микроби, които подобряват здравето на червата.

Освен това не можете да получите тези микроорганизми от други видове животински или растителни продукти. Така че, трябва да консумирате храни на базата на ферментирало мляко, за да осигурите присъствието им в тялото си.

Чревната микробиоза днес се счита за независим орган. Това е така, защото е свързано със здравето на мозъка, метаболизма и дори сърдечно-съдовата система. Всъщност  проучване, публикувано в списанието  Cellular and Molecular Life Sciences,  свързва промените в тези бактерии с по-голяма предразположеност към затлъстяване.

Състоянието на чревния микробиом може да повлияе на много показатели, свързани със здравето. Ето защо  е жизненоважно да останете в добра форма по време на периоди на ниска физическа активност . Всъщност, ако не направите това, това ще увеличи чревната пропускливост и ще застраши здравето ви в средносрочен план.

Трябва да консумирате поне две порции ферментирало мляко на ден, за да насърчите доброто здраве на храносмилателната си система. Дори добавянето на пробиотичен щам може да бъде добро, според  статия, публикувана в списанието  Nutrition Research .

Нормално е промените в настроението да се появяват в периоди на ниска физическа активност. Така че, трябва да вземете някои диетични мерки, за да предотвратите депресия.

Един от тях е добавянето на мелатонин, тъй като приемането на 5 mg от това вещество 30 минути преди лягане води до по-добро психично здраве. Друга стратегия е поддържането на здрав микробиом на червата.

Приемът на млечни продукти е ключов принцип за това. Всъщност има много проучвания, свързващи чревната пропускливост с повишен риск от депресия. Както можете да видите, има  много научни  доказателства, че консумацията на ферментирали млечни продукти ежедневно е полезна за вашето здраве.

Редовната консумация на млечни продукти може да намали дефицита на някои мастноразтворими витамини, особено обогатените версии. Следователно елиминирането на тези продукти означава загуба на значителна част от съдържанието на витамини в тях.

Както можете да си представите, не е добре да се консумират нискомаслени млечни продукти. Всъщност  този вид продукти са вредни

Както прочетохте по-горе, консумацията на млечни продукти е силно препоръчителна в периоди на ниска физическа активност. Освен това е важно да прочетете етикетите на всички продукти, за да сте сигурни, че купувате качествени продукти.

Няколко порции млечни продукти на ден без добавени захари ще имат положителен ефект върху вашето здраве . Това е така, защото те смекчават някои от ефектите от заседналия начин на живот.

Трябва обаче да подчертаем важността на добре балансираната диета. Наистина, трябва да намалите приема на въглехидрати. Най-доброто, което трябва да направите, е да оптимизирате диетата си, така че да се адаптира към вашите енергийни и хранителни нужди.

ОСТАВИ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here