Как най-добре да представим животните си за продан

Животновъдите вече имат на разположение  любимият на много читатели  вече,  сайтът rancho.bg/. Един сайт, който събира продавачи и купувачи. Чрез своите съобщения, сайтът се мъчи да задоволи всички „капризи” /в хубавия смисъл на думата/ на фермерите.

Какво ни направи впечатление, разглеждайки страниците на сайта – не добрите снимки изпратени от продавачите. Просто трябва да се отървем от манталитета, че нашето е най-хубаво без значение как изглежда и как го представяме. Това ще го кажат други.

Трябва да знаем, че подготовката за публикуване на снимка за продажба на животно е почти толкова важна, колкото подготовката му за изложба-

Rancho.bg е вече при вас

Rancho.bg е вече при вас

Да се направи снимка на животно, си е цяло изкуство. Например една снимка, която виждате по лъскавите страници на професионалните списания за животни, за да се направи са необходими поне 5-6 дни, като за да се натисне копчето на фотоапарата са необходими поне два дни. Голяма част от времето минава да се подготви визията около животното. Забележете, обикновено предните два крака са качени на една бабуна. Така че няма нищо чудно, че фотографа получава няколко хиляди евро за една снимка.

При правенето на снимки на животно имаме няколко момента: едното е да го нагласим в желаната поза, другото е да го подготвим за снимка.
От опит знаем, че да издебнеш едно животно и му направиш снимка се иска много упоритост и никакви нерви. Обикновен най-слабите, мръсните, дефектни и грозни животни винаги застават пред апарата. Не само застават, но не искат да се махнат.

Специално при снимки за продажба на животни трябва да се следи за чистота му, особено при кравите. Там мръсотията е по бедрата и тези, които снимате винаги застават с мръсната страна към фотографа. Трябва животното да се заснеме в добра поза, която разкрива най-важните части от тялото.
Ясно е, че за млечните животни е важно и състоянието на вимето.

Другото важно нещо е фона на които се снимат животните. Пода трябва да е чист, стените, ако се снимат също. Хубаво е, като се снима главата, да се вижда и ушната марка, да се знае, че няма да има проблем с документите. Добре е също на снимката да се виждат породните особености на животните.

Вторият момент е тоалета на животното.

Като правило, фермерът трябва да подържа чист обора в който са настанени животните. Дори се попълва документ в кой ден и в колко часът  е почиствано помещението. По същия начин чисто трябва да се подържа леглото и редовно да се сменят „чаршафите”.

Фермер от Пазарджик създаде онлайн пазар за животни

Още по-големи грижи трябва да полагат животновъдите, когато представят животните си на изложба или търг – подготовката на едно животно продължава цял месец. Тази подготовка основно се провежда в обора, като най-важното е да се осигури много и чиста слама. Последните два дни преди изложението са най-важните. Тогава се провежда подстригването, „боядисването”, лъскането на копитата и даване на гърне, когато кравата има физиологична нужда. Къпането си е в реда на нещата.

Като заключение – когато правите снимки на животни, които ще продавате, отделете малко повече време за това. Направете хубава снимката. Животното със своята чистота и коректност трябва от пръв поглед да заинтересова купувачът. Декорите също да са добре подбрани. Мръсен под въобще не се предвижда.

Изпълнявайки всичко това, изпратете снимката до rancho.bg/.
Ако добавите богата и пълна информация, ще имате още повече прегледи и купувачи. Дребни неща , но които трябва ги правим.

Тоня Мишева

ОСТАВИ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here