Световната федерация на Холщайн с нов президент

Черилин Уотсън е назначена за президент на Съвета на Световната Холщайн Фризийска федерация (WHFF).

Тя е първата жена, която изпълнява тази роля в 45-годишната история на федерацията. Уотсън е генерален мениджър на Holstein Friesian NZ от 17 години и е представител на Океания в Световния съвет на федерацията на Holstein Friesian от 2016 г.

Федерацията отговаря за подобряването, популяризирането и развитието на Холщайн Фризийската порода по целия свят.

Назначаването на Уотсън е признание за това докъде е стигнало развитието на породата в Нова Зеландия и доказателство, че Нова Зеландия произвежда едни от най-добрите лидери в тази област.

„За една малка страна, в дъното на света, мисля, че назначението на Черилин показва, че можем и се равняваме с най-добрите в млечната индустрия – казва неин колега.

 „Земеделските производители в Нова Зеландия са изправени пред подобни проблеми като млекопроизводителите по целия свят, от управлението на нашия социален лиценз за работа до справянето с екологичните предизвикателства. Очаквам с нетърпение да работя със Съвета и да продължа както да улеснявам дискусията, така и да помагам за справяне с тези предизвикателства” – споделя новата лидерка. – Развитието на геномиката на породата, вече доведе до по-структурирани решения за развъждане относно вида крави, които фермерите искат и трябва да развъждат.

.

 

ОСТАВИ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here