Необходимите аксесоари, които трябва да имаме в колата през зимата

Искаме, не искаме зимата е вече при нас. Имаме си сняг, вятър, дъжд, лед и мъгла. Имаме си също и кола. За да бъдем обаче сигурни в колата си, трябва да имаме определени аксесоари, които могат да ни помогнат в зимните условия..

Шофирането при зимни условия е голямо предизвикателство, дори за опитен шофьор. Шофирането в снега изисква повишено внимание, докато мъглата силно затруднява видимостта.

Какво трябва да имаме със себе си в колата, за да можем да реагираме в изключително трудни ситуации? 

Ледът по предното стъкло през зимните месеци създава проблем с видимостта. Важно е водачът да почисти леда със скреперна лопатка, преди да се качи в колата си.
Всички стъкла, светлини и регистрационни табели трябва да са чисти от сняг, а чистачките да са в добро състояние.

Тъй като денят е кратък, а нощта тъмна и продължителна, в колата трябва да има фенерче и водачът да не разчита на обектива на мобилния телефон. В случай на неизправност той с фенерчето  ще съдейства за маркирането на местоположението на автомобила.

В случай, че нямате гуми за сняг, в колата трябва да има  вериги, но водачът трябва  предварително да ги сложи върху гумите. Имайте в предвид, че в зависимост от размера на гумата има различен размер на веригата или снежната покривка.

Необходим е комплект за първа помощ. Жизненоважно е, ако се установи, че водачът е участвал в сблъсък, за да се справите с по-малко сериозните наранявания. Да се направи ревизия на аптечката. Необходима е светлоотлазителна жилетка, както и предпазен триъгълник, осигуряващ видимостта на автомобила и маркиращ позицията му. Също така е разумно да имате пожарогасител и чук за прозорци в колата, което ще помогне при предстоящо освобождаване.

Ако колата спре, трябва по мобилния си телефон  да помолите за помощ. Поддържайте акумулатора си винаги зареден. Носете кабели за зареждане да използвате при нужда. Чифт ботуши, които могат да издържат на снежни условия, биха били особено полезни, особено ако водачът е принуден да се движи около колата в снега.

И накрая, подходящото зимно облекло ще помогне на водача и пътниците да се стоплят в случай, че колата спре, докато наличието на достатъчно гориво ще осигури решение за отоплението по време на авария.

Ако се чувствате несигурен, когато карате върху сняг и лед, по-добре не се к2ачвайте в колата. Намерете си друго превозно средство.

Не забравяйте, че някой, някъде ви чака да пристигнете!

Желаем ви безаварийно пътуване!

ОСТАВИ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here