Германия може да се откаже от субсидиите

Това, което смятат да правят  германците, у нас дори и не може да се помисли.

Всички така свикнахме със субсидиите, проверките, глобите, вдигане на адреналина преди и по време на всяко плащане, което направо си стана наше ежедневие и ще ни е много трудно да се разделим с него.

Не така обаче мислят германците.
Германия е първата държава в ЕС, която се отказва от субсидиите за фермерите?  „Звездите“ на германската политика изглежда са се настанили в съзвездие в полза на премахването на преките субсидии и замяната им с плащания за климата и околната среда.

Премахването на директните плащания, на земеделските субсидии, се обмисля сериозно за първи път от държава-членка на Европейския съюз.

През лятото Германия вече изрази аргументите си за постепенното спиране на подкрепата за земеделските производители чрез стълб I, с цел постигане на целите за околната среда и климата.

Това мнение се подкрепя и от новото германско правителство, което чрез настоящия министър на земеделието Джем Йоздемир, политически поддръжник на Зелените, има желание да обсъди сериозно с всички участници в първичния сектор спирането на директните плащания.

Новото правителство на Германия би искало да представи план за подкрепа на селското стопанство след финансовия период, приключващ през 2027 г. Този план ще обмисли замяната на директните плащания с тези за околната среда и климата.

ОСТАВИ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here