4 част: Сърбия – фермерите, животните и “ГЕБИ”

Впечатлени от разходката из завод „ГЕБИ“, и това няма как и да не е така, от гледката на внушителните силози, от новата постройка, от реда и чистотата, и всичко това ни караше да се чувстваме, че сме в някаква „бъдеща“ реалност.

Завод „ГЕБИ“ е основан в края на миналият век – 1983 год, (как само звучи – нали, но всъщност това са някакви си 38 години).
И за този кратък период от време вече е след първите три в Европа, за производство на фуражи и храни за животни.

През 2020 година производството на „ГЕБИ“ е общо на 500 000 тона.
От тях – 260 000 тона е производството само на фураж.

Само в завода екструдерите за фураж са 14, като дневното му производство възлиза на 1200 тона.

Към настоящия момент “Геби” ООД имат силозен парк за 600 000 т зърно.

През 2022 г ще бъдат завършени 3 и 4 етап на новия силозен
парк, който ще се намира в Бечей, с което ще се добавят още 128 000 т. От “ГЕБИ“ са проектирали максимално ефективно силозните си паркове, така че, да могат да купуват по 30 000 т. зърно на ден.

Собствениците на „ГЕБИ“ винаги са били максималисти, затова през тази година придобиват и ветеринарния завод в гр. Суботица, като разширяват производството с нова гама продукти – храни и фуражи за домашни любимци. И вече броят на поддържания асортимент е достигнал впечатляващата цифра – 200.

Дойде време да разкажем и за склада, в който се съхранява готовата продукция. Може би най-впечатляващото място в завода, защото като на длан се вижда, всъщност това – какво представлява завод „ГЕБИ“.

Внушителните 40 дка покривна площ, изпълнена с чували готова продукция, и пак чували и пак и пак ….

Разхождайки се между силозите, разглеждайки процесите на работа, говорейки с работниците, само можем да си представим за това, което се случва тук. Но когато влезеш в огромното хале с готова продукция, и всичко ти е пред очите, поне за мен бе така, вече добиваш реална представа за ширината на замаха с който се работи тук.

Заводът разполага и със собствен автопарк, който включва 75 камиона – прицепи, цистерни и фуражовози. Често коли с емблемата на ГЕБИ могат да се видят по пътищата на Европа.

Защото те имат над 30% пазарен дял в търговията на фуражи в Сърбия. Отделно изнасят продукция за Босна и Херцоговина, Черна гора, Хрватска, Косово, Албания, Унгария, Румъния, Гърция, Австрия, Италия, Русия, Северна Македония, България.

У нас официален представител на заводите „ГИБИ“ ООД е фирма

„БУЛМАРС“ ООД с управител – Иван Траянов.

тел. 0899907934

 

ОСТАВИ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here