Ние коментираме вашите коментари / Метана, водата, храната, животните

Към нашият материал

Фермерите в защита на „синята и зелена” вода

има два коментара  на наши читатели, които ни направиха впечатление.

Първото е на Илия Митов.
„Оня ден четах статия че кравите замърсявали въздуха. Сега им пият водата
Да попитам кой ги плаща тези статии???
Ами избиxте ги тези крави щом са толкова опасни
Невярвах че могат чак толкова да изпростеят тези (панелки )”

GOVEDOVAD: Нашите редовни читатели знаят, че не от един ден, а от доста години ние публикуваме материали свързани с отпадъците, въглеродните емисии, защитниците на животни, веганите и всички останали организации, които се „нахвърлят” върху отглеждането и производството на продукция от селскостопанските животни.

По този начин искаме съвсем елегантно да предупредим животновъдите, какво ги чака. Преди години немските и нидерландските говедовъди реагираха, както г-н Митов – избийте. Нищо подобно. Стискат зъби, изпълняват всички изисквания и дори вече увеличават броят на животните.

В следващото изказване на г-н Цеков, се казва:
Хора, бдете! И не гледайте безкритично на еко-екстремизма. “Зелените” са полезните идиоти на глобалната олигархия.

Изведнъж се оказа, че голяма част от производството на изкуствените храни се извършва от големи фирми  производители в момента на натурални храни. Богатите събират много пари за проучване на пазара и фабрики за производство. Направиха и вернисаж за много изкуствени и растителни храни – хамбургери в Германия, мляко в САЩ, месо в Азия. Всъщност кълбото почва да се разплита.

Какво ни каза г-н  Борислав Цеков:

“Когато в няколко анализа в печата от началото на годината писах, че един от инструментите на глобалната олигархия за социален контрол върху населението ще бъде отнемането на продоволствената автономия на човешките общности и давах за пример започващата атака срещу животновъдството, вероятно мнозина са смятали това за “конспирация” или прекалено екстравагантна теза. Но тази стратегия на глобалистите набира скорост. Вярвам, че това става по-видимо за всички сега с тези “научни” изследвания за въглеродния отпечатък на мусаката и еко-психариите, че трябвало да се ограничи консумацията на месо и отглеждането на добитък заради климата. Това е само началото – обработка на общественото мнение, особено на младежта, която е податлива на подобни манипулации.

Каква е целта? Целта е да се сведе до минимум и даже да се изкорени животновъдството. Добитъкът изпускал газове и така влияел на климата, а и не било хуманно да се консумира месо. Затова, трябвало да се премине към синтетично “месо”.

Откакто свят светува животновъдството дава поминък и някаква степен на продоволствена автономия на милиарди по света. Да оставим настрана какво ще има в синтетичното “месо” и как ще се отрази дългосрочно на човешкото здраве. Въпросът е кой ще произвежда синтетичното “месо”? Със сигурност няма да е дребният животновъд в Странджа, Хималаите или американските прерии, нито милионите фермери. Ще го произвеждат централизирано корпорациите на глобалния елит, които ще държат патентите за синтетично “месо”. Бил Гейтс, например, вече притежава такъв патент.

Своеобразна нео-феодализация на обществото, където храната е собственост на господарите, които я използват като средство за социален контрол.

Хора, бдете! И не гледайте безкритично на еко-екстремизма. “Зелените” са полезните идиоти на глобалната олигархия.”

източник: Фейсбук

ОСТАВИ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here