И “Вечната любов” със 100 000 кг мляко

„Крава като Everlasting Love / Вечната любов/е наистина животно, с което трябва да се гордеем“, казва Уили Маутън от Нидерландия за своята крава, която наскоро беше удостоена с обозначението Sterkoe 2.

Вечната любов беше класифицирана на 12 години с 89 точки за цялостен външен вид, включително 91 за вимето и 88 за стъпала и крака.

Точно преди инспекцията звездната крава премина прага на доживотно производство от 100 000 кг мляко.  Със средно 5,07% мазнини и 3,88% белтъчини, тя произвежда и почти 9000 кг мазнини и протеини.

„Вечната любов е много лесна крава за работа, казва Маутън – Тя има спокоен характер, никога не е виждала станок за подрязване на копита, а иначе винаги е давала много мляко с високи съставки без проблеми. Да, крава като Вечната любов е уникална“, казва фермерът.

Между другото специалното име Вечната любов не е избрано случайно. „Като теле, тя вече ни харесваше. Ето защо смятахме, че това име много й отива“, обяснява Маутън. Той показва своята „вечна любов” няколко пъти на състезания. През 2015 г. тя спечели класа си в Агрифландер, където спечели и резервния шампионат за възрастни.

Почти седем години по-късно 12-годишната звездна крава все още е в страхотна форма. Собствениците ѝ със сигурност ще продължат да се опитват да я заплодят  отново.

Източник: CRV

ОСТАВИ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here