Ние коментираме вашите коментари / Браво на екипа на ферма “Матеви”

Непрекъснато сме критикувани, че поместваме рекордни постижения и красиви крави от други държава. Преди няколко дни поместехме материал за ферма Матеви от Меричлери

Рекорд за говедовъдна ферма “Матеви”

Рекорд за говедовъдна ферма “Матеви”

Всъщност публикувахме резултати от контролния лист от едно на доене. Резултати, които биха били гордост за всяка ферма.
Точно по български, вместо всички заедно да се порадваме на тези редки за нашата страна постижения, негативизма и то необоснован се появи и то на първо място. Всъщност, ето какво написаха под статията, част от нашите читатели.

Приятел

Браво,момчета! Поздравленията са за Мирослав Матев и д-р Кирил Кирилов! Заслугата за постигнатите резултати е изцяло тяхна. Браво и още по-големи успехи,момчета! В една фирма,когато има добра комуникация и екипност, се постигат добри резултати. Дано трудът ви бъде признат и оценен.

Заслугата за постигнатите резултати е изцяло тяхна. Браво и още по-големи успехи,момчета! В една фирма,когато има добра комуникация и екипност, се постигат добри резултати. Дано трудът ви бъде признат и оценен.

Мъдростта, младостта и професионализма побеждават

Мъдростта, младостта и професионализма побеждават

Христо

Браво на Мирослав Матев. Едно младо и борбено момче. Човек за пример.

Теодор Маринов 

Браво..Да ударите стотака в литри

Kamen Ivanov 

Браво! Селекцията е важна. Във футбола и в политиката май още не го разбират.

Veneta Shapkova 

Браво на работещите фермери а ония фермери дето само плЧчат за пари от държавата да духат супата

Други, негативно или злобарски настроени написаха:

 – Простотия че, дрънчи. Тя не може да изпие 73л.вода.представям си и масленноста 0.450.Не е нормално за да е истина. С извинение…..

 – И се радват на ср. Млечност от 31 кг!!!!!!!! Значи половината крави дават по 15 лт

 – Посмали малко

 – Нищо не става от тва мдяко

Тези резултати ни бяха предоставени след рекордният дневен млеконадой на кравата Чехска едно. Също така и на големия брой крави дали над 40 кг мляко на ден.

Хората нито се борят за награда нито и искат такава. Много пъти сме писали, че някой трябва да организира и такъв конкурс за фермерите. Защото през последните години наградата Фермер на годината отива в ръцете на търговски фирми.

Сякаш нещо не пасва.

Всяка година кралицата на Нидерландия връчва приза за фермер на годината. Какво лошо има някой от първите хора на страната да връчи една такава награда. Така че, публикуването на тези резултати, не са за да се получи награда.

Следва съмнение за качеството на млякото.
Ами то е много просто. Ако маслеността е под процент, както е записано коя мандра ще купи това мляко. Коя мандра ще даде цена от 85 стотинки без ДДС за килограм.

Мандри да работят благотворително няма.

Следва съмнението за получените килограми мляко. Ами фермерът е приложел страница от компютъра за контрола на млякото. Само над една страница има 7 крави, които са дали над 50 килограма. Всъщност Тома Неверни трябва да разгледа подробно таблицата и тогава да се говори.

                                                                                                                                            По отношение на селекцията се работи здраво през последните години. Запложда се с едни от най-добрите бици в света и то със сексирана семенна течност. То няма и как резултатите да закъснеят.

Хайде да бъдем по-добри и да не казваме на бялото черно.
Повече уважение за труда на хората и подкрепа към тях.

Govedovad

 

 

ОСТАВИ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here