Важният човек в МЗХГ за животновъдите е Зам-министър Бурджев

Най-важният човек за животновъдите  на днешния ден е Зам.-Министър Стефан Бурджев. Той трябва да е човека,  който трябва да ляга и става с техните проблеми, но и да ги решава.
До момента министърът има три публични изяви. Едната е при срещата с Комисията по Земеделие при НС, а другите два са с бранша. От изказването му пред народните представители, се разбра, че неговия преоритет е животновъдството.

Това животновъдите няма да забравят и ще му го напомнят непрекъснато.

Какво каза пред комисията г-н Бурджев: Уважаеми народни представители. Аз до известна степен познавам една не малка част от хората в тази комисия, искам да кажа, че вървейки с представянето съм респектиран от състава и компетентността. Тук имаме поне най малко двама ръководители на това голямо и тежко и отговорно министерство, каквото е Министерството на земеделието.

Имаме и хора, които в частния сектор имат огромна практика и председател на Комисията също, така че, аз имам респект това ще кажа. И считам, че тази съвместна работа на взаимен контрол, на критики, на съвместни предложения и добри практики ще даде добри резултати в цялост на това, което търсим – развитието в нашия сектор.

Отговарям за няколко ресора – дирекцията идентификация на земеделските парцели, дирекцията по животновъдство, която е мой сантимент, а и няма да е изненадам никой е изключително тежък сегмент, защото проблемите са изключително тежки, а браншовите виждания не са еднопосочни и там предстои наистина много работа. Но моето желание сектор „Животновъдство“ да достигне нивото на престиж на други сектори, които имат вече международно признание и икономически показатели, необходимия престиж, като на европейските животновъди.

В ресора ми е „Държавна помощ и регулация“ дирекцията, Дирекция „Морско дело и рибарство“, Дирекция „Обща политика в областта на рибарството, Дирекция „Поземлени отношения и комасация“, Изпълнителната агенция по лозята и виното, Изпълнителната агенция по селекция и репродукция в животновъдството. Много ми се иска това, което аз ще направя – стъпваме на фактическата обстановка. Искам да добавя и това, че за мен и за колегите в момента не е лесно заради това, защото имахме една година на политическа криза и това се струпва и върху оперативната работа на всички държавни институции. Но в този смисъл ще направим оценка на фактическите обстоятелства, текущи, забавени задачи и така нататък, едно по едно и в един момент да реализирам.

В участието му на срещата с животновъдите се разбра, че приоритет на първо време ще бъде осигуряване на финансов ресурс за животновъдството, елиминиране на виртуалните животни и слагане ред в управление на пасищата.

Пожелаваме успех на г-н Заместник-Министърът на новото поприще.

Govedovad

1 КОМЕНТАР

  1. Абе нещо му се бърка род и число на това момче ? Не ми се разбира нещо приказката малко клиширано с лозунги говори

ОСТАВИ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here