25 милиарда евро за ликвидиране на животни

Разбира се, че не става дума за нас. По отношение броят на животните се приближаваме до критичния минимум, така че, в скоро време едва ли ще има редукция на стадата, но ще се повишат изисквания по отношение въглеродните емисии.
Добре е нашите животновъди да знаят, какво се случва в Европа и по света. Непрекъснато ни критикуват, че пишем повече за другите страни, отколкото за нашата.
Това не е случайно.
Искаме предварително да информираме нашите животновъди, какво може да им се случи и на тях  и да не се допускат грешките на фермерите от другите държави.
Govedovad

Прекомерните количества азот, отделяни при отглеждането на крави и прасета, принуди правителството на Нидерландия  да представи проект за 25 милиарда евро, насочен към намаляване на броя на селскостопанските животни в страната.

 Разбира се животновъдите реагират остро и призовават за диалог.

 – „Мисля, че политиците не трябва да летят в облаците, нужно е да слезат на земята, за да разберат какво точно искаме? Холандия е малка държава. Искаме всичко, но наистина трябва да се запитаме дали можем да имаме всичко. Наистина, ние сме в преходен етап. Но политическият свят и обществото трябва да ни разберат и да ни помогнат. Дайте ни време, пари и пространство, защото фермерите искат да работят, за да постигнат зеления преход“, каза Сваак ван дер Так, ръководител на Холандската асоциация на животновъдите.

Избухването на пандемията забави процедурите за потушаване на т. нар. „азотна криза“. Но новото правителство представи своят план и спечели подкрепата на парламента.

Ново екологично законодателство, което беше ратифицирано преди няколко месеца, предвижда до 2030 г. поне половината от защитените природни територии в страната да имат ниски нива на азот.

Източник: euronews

 

 

ОСТАВИ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here