Хуманно отношение – кой ще дава парите

Хуманното отношение към животните не гарантира по-високи цени, нито в страната, нито в чужбина /поне засега това показват проучванията/.

Въпреки политиката, която се води в последните години, за хуманно отношение към животните от страна на самия ЕС и на многото организации за защита на животните и самото общество, се оказа, че те не искат да плащат за осигуряването от фермерите прилагащи хуманно отношение към животните.
Би било съвсем нормално, ако фермерите осигурят едва ли не хотелски условия за отглеждане на животните, да получат и по-висока цена за тяхната продукция.
До тук всичко е така. Но като дойде моментът за плащане, всеки се дърпа назад и всичко остава за сметка за фермерите. Малката помощ, която получават в това отношение, не стига за нищо.

В Германия в момента в това отношение (хуманното отглеждане на животните) се обсъжда трансформация на животновъдството. Финансирането е напълно отворено. Но едно е сигурно: немските потребители не желаят или само частично желаят да плащат повече за  хуманно отношение към животните.

Няколко проучвания вече са установили това. Ако германските потребители не желаят да уважават хуманното отношение към животните, купувачите на немско месо в чужбина вероятно също няма да пожелаят да заплащат допълнително.
Ако трябва да се впечатлят клиентите в Полша, Италия, Япония и Корея – това  става само с по-качествено и по-вкусно месо.

ОСТАВИ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here