И ветеринарите се роят

Много време издържа ветеринарната общност в един тим /на български – всички заедно можем повече/. Но балона се пукна точно по нашенски. Вместо да се укрепи най-мощния съюз в страната, започна роенето.

Миналата неделя в Стара Загора се учреди нова съсловна организационна камара на практикуващите ветеринарни лекари. Целта отново е да се решават проблемите на ветеринарите.
От медиите се разбира, че ще се решават големите проблеми от Камарата.

Фермерите питат обаче, кой ще решава малките проблеми във фермите свързани с ветеринарното обслужване.

Говори се за 7000 дипломирани доктори, а във фермите работят по-малко от 700. Фермерите питат защо няма ветеринарни специалисти на терен. В същото време ще се открива трети факултет по ветеринария. Започна и преструктурирането на БАБХ.

И това ще отнеме много време докато най-голямата агенция в България започне да работи както трябва. От 28 януари влезе в действие нов Регламент на ЕС. Готови ли сме да го изпълним, никой не знае.

Профилактичната програма боксува. Идва пролетта и с нея идват болестите.

Българският ветеринарен съюз пък веднага отговаря със свой форум тази събота..

Рокадите в агенцията продължават. Вероятно това е само началото. Да му мислят фермерите и животните.

Има вече и нов заместник директор който ви представяме.

Д-р Ангел Мавровски е назначен за заместник изпълнителен директор на БАБХ

Д-р Борис Борисов е освободен като заместник изпълнителен директор на Българската агенция по безопасност на храните и на длъжността е назначен д-р Ангел Мавровски със заповед на министър-председателя Кирил Петков.

Д-р Ангел Мавровски завършва висше образование със специалност „Ветеринарна медицина“ в Тракийски Университет (ТрУ), град Стара Загора. Трудовата му дейност до момента е по специалността му – частно практикуващ ветеринарен лекар и търговски представител на ВМ продукти.

Член е на „Български ветеринарен съюз“ (БВС), Член на Управителния съвет на „Българска асоциация на ветеринарните лекари за продуктивни животни“ (БАВЛПЖ) и „Пчеларски съюз“, град Плевен. Участва в редица научни конференции, симпозиуми и дискусии в страната и чужбина.

ОСТАВИ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here