Млякото и ползите от него

Приемането на балансирана диета по време на бременност е много важно за здравето на майката и развитието на бебето. Млякото е една от онези храни, които не трябва да липсват от ежедневната ви диета, ако сте бременна, както съобщава imommy.

Млякото е един от най-богатите източници на калций. Също така съдържа животински протеини, мазнини, витамин D, калий и магнезий.

Млякото е един от най-популярните млечни продукти, който допринася за образуването, растежа и запазването на костите. Това обаче не е единствената полза, която получавате, когато пиете мляко.

“Защо млякото е необходимо по време на бременност

По-голямата част от проучванията, които анализират ползите за здравето от млякото за бременни жени, се фокусират върху развитието на плода. Всъщност няколко прегледа на изследвания подчертават значителните ползи от консумацията му върху развитието на плода.

Тегло при раждане

Според систематичен преглед, връзката между ежедневната консумация на мляко и развитието на бебето не е напълно ясна, поради разликите между променливите, изследвани в различните проучвания. Въпреки това, 4 от проучванията са открили положителни корелации.

Доказана е връзката между консумацията на мляко през първия триместър на бременността и наддаването на теглото и обиколката на главата при раждане.

По същия начин е доказано, че консумирането на повече от 3 чаши на ден води до по-голямо наддаване на тегло при детето, благодарение на приема на протеин.

Височина на бебето

Други изследвания показват пряка връзка между консумацията на мляко на майките и ръста на техните бебета. Ето защо експертите препоръчват на майките да консумират 2 до 3 порции млечни продукти на ден.

Затова консумирате една или две чаши мляко на ден, на закуска или между храненията. Всъщност млякото служи и като източник на хидратация, тъй като 85% от състава му е вода.

ОСТАВИ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here