Ще има ли субсидия за торта

Миналия месец Европейската комисия обяви, че ще представи набор от приемливи действия на държавите-членки на 2 март , като в тях ще има инструмент за намаляване на цените на торовете.

„Поради драматичната геополитическа обстановка, съобщението на ЕК относно цените на енергията и храните трябва да се адаптира към новата ситуация и ще бъде публикувано седмица по-късно- на 8 март“, каза европейският комисар по земеделието Януш Войчеховски в публикация в социалните медии.

Комисарят посочи, че решението на Европейската комисия ще предостави насоки на държавите-членки относно наличните инструменти за справяне с проблемите на енергийните и хранителните пазари. Накрая, разбира се „ изчетка“ фермерите. Политическите мъже, все повече осъзнават, че мира и реда се дължи на производството на храни. Гладният стомах винаги води до революции.

„Сегашната ситуация ни напомня колко много разчитаме на нашите фермери. Така че, ако искаме да осигурим бъдещето на нашето общество, нашата икономика и нашата демокрация, трябва да осигурим бъдещето на нашите земеделски производители и нашата хранителна система“, добави служителят на ЕС.

Източник: ЕС

 

ОСТАВИ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here