Ниско търсене на алтернативи на растителни продукти на месото и млечните продукти.

Ниско търсене на алтернативи на растителни продукти на месото и млечните продукти.

Това сочи анализ, извършен от социологическия институт Kantar от името на Британската организация за насърчаване на земеделието и градинарството (AHDB).

През първите три седмици на тази година 87% от потребителите в Обединеното кралство са купували месо поне веднъж седмично, докато само 9% от потребителите са купували алтернативи без месо.

95% купуват млечни продукти

AHDB отчита нещо подобно за млечните продукти: 95% от домакинствата са купували млечни продукти всяка седмица през отчетния период, докато алтернативите на млякото са били купуват само 17% от потребителите всяка седмица.

Според AHDB броят на домакинствата, които доставят продукти без месо, традиционно е намалял средно с около 6% през миналите 11 месеца, докато продажбите на млечни храни остават стабилни.

Леко увеличение на безмесните продукти

Според AHDB, в най-ново проучване е открит поне един месен продукт, в общо 62% от количките за пазаруване, които съдържат продукти без месо. Организацията стига до заключението, че купувачите или са включили алтернативи на месото в диетата си, или са имали месни продукти у дома.
Според пазарните изследователи лекото увеличение на продажбите на безмесни продукти няма да се отрази съществено на пазара като цяло.

ОСТАВИ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here