Табели и на пасищата

На първо четене, този материал ще предизвика гняв във фермерите заради задължението да има табели за обозначаване и на пасищата. Но ако помислим обаче, ще разберем, че при сегашната конкуренция на пазара, тази табела може да бъде само от полза.
Клиентите искат да знаят всичко за това, което купуват. Приказките, които слушаме на пазарите от продавачите, как млякото им било само от 101 билки, как правели сиренето като баба, как животните им спят едва ли не с нощници, са приказки за наивници.
Така че, табелите ще предизвикат клиентите да купуват от щанда. Веднага ще си помислим и за лъжата, която може да я има, но все пак написаното на табелата може да се провери.
Говедовъд

Германската организация на говедовъдите и свиневъдите  (BRS) подкрепя диалогът на своите членове с обществото. Това става, чрез информация, която животновъдите дават, чрез  табели поставени на пасищата или на техните входове.  Тези табели предлагат  основна информация за фуражния състав на пасището.

Говедата принадлежат към т. нар. преживни животни. Поради особеностите на стомаха им, преживните животни е възможно  да консумират и растителни суровини, които са несмилаеми за човека.

Говедата не само използват трева (сено, силаж), но и  култури от селскостопански сеитбооборот, странични продукти от производството на храни и странични продукти от прибиране на реколтата (например слама).
Примери за странични продукти от производството на храни са брашното от рапица и кашата от захарно цвекло. Тези странични продукти се създават, когато рапицата се преработи в рапично масло или захарното цвекло в захар.

Около 80 до 85% от използваната храна от говедата не е подходящо за консумация от човека. Това количество обаче съдържа много хранителни вещества. При хранене на добитъка от него се произвежда висококачествена храна.

Теоретично 15 до 20% от дажбата за добитък също биха били подходящи за консумация от човека, например зърнени храни или зърната на  царевицата. Това обаче е предимно фуражно зърно.

Земеделските производители могат да поръчат знаците за пасища от  алуминиев  материал при   техните  развъдни асоциации.

Източник : BRS

ОСТАВИ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here