Търг за млади бикове

Животновъдите са зажаднели за изложения, търгове и състезания с животни. Карантината и на тях им се отрази негативно и сега с нетърпение следят обявите и участват в тези мероприятия. За съжаление все още виртуално. Животните пък, сякаш усещат това и вървят наперено по манежа и гледат “усмихнати” в камерите.

На 1 март, Съюзът на говедовъдите – Риндер Алианс, чиито представител в България е “Геномика” ООД – Сливен, проведе търг за продажбата на 103 млади бика. Независимо, че търга бе виртуален, той беше добре приет от животновъдите на месодайни и крави с бозаещи телета.
1902 зрители и 141 наддавачи наблюдаваха онлайн търгът в реално време от дома или офиса си.

Постигната бе високата средна продажна цена от 3 615 евро, която е доста над тази през 2021 г. Най-важното бе, че всички представени бици – 103 бр, бяха продадени, което говори за доброто качество на животните.

Преди търга, е представена информация за всяко тръжно животно под формата на снимка, видео, родословие и описание, за да могат потенциалните купувачи да направят своят предварителен избор..
След 6,5-часов аукционен маратон, аукционерът удари чука за последен път малко след 19:30 часа. .

Продадоха се бичета от породите  Ангус, Блонда Китен, Шароле, Симентал, Лимузин, и Вагу.
Малко преди краят се появи лидерът на онлайн търга Sausewind PP, порода Симентал. Този отлично развит млад бик с номер 109 получи мечтани оценки от 9-9-8 при лицензирането. Този изключителен бик с шоу качество бе купен за 8 600 евро. Други два бика Ангус бяха продадени за по 6900 евро.

В бъдеще шест от аукционните бици ще бъдат използвани в различни станции за осеменяване. RinderAllianz също закупи бик Uckermärker за тяхната станция за осеменяване.

RinderAllianz пожелава на всички купувачи успех с техните бикове и благодари на продавачите за доверието, което ни оказаха.

RinderAllianz

ОСТАВИ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here