Д Е К Л А Р А Ц И Я от НОКА, ОБЖ, НСГБ, СЖБ, НАММП

Животновъдите, членове на най-големите организации в страната – НОКА, ОБЖ, НСГБ, СЖБ, НАММП и биволовъдите, застават твърдо зад действията на зам.-министър Стефан Бурджев по време на проведените заседания, във връзка обсъждането помощта дадена за преодоляване негативите вследствие  коронавируса.

Зам.-министър Бурджев, съвсем неправилно се обвинява, че защитава само интересите на животновъдите. Съвсем правилно, не се прие разпределението 50 на 50. Това не е баница. Тук няма късмети. Подпомагането се дава на сектори, които наистина изпитват най-големи проблеми по време на кризата.

Не може да се ползва принципа „делене на калпак“. Животните трябва всеки ден да се хранят, да се доят и да раждат. При тях не може да се пуснат пердетата, загасят печките и  постави катинара и да се чакат по слънчеви дни. И всичко това съпътствано с голямо увеличение цените на фуража. Известната формула, продавам един литър мляко, купувам три килограма фураж, вече има друга дефиниция – продавам два литра мляко, купувам един килограм фураж.

Ето защо, ние предложихме да се направят анализи на ситуацията и подпомагането да стане на база резултатите от анализа. Точно така и постъпи зам.-министър Бурджев и си навлече необоснования гняв на зеленчукопроизводители и овощари.

Стана така, че някои искат да осъдят професионализма. Дори си позволяват да искат оставки и то на хора, които работят.

Поздравяваме г-н Бурджев, че се държи, реагира и работи професионално в защита на тези, които имат най-голяма нужда от помощ.

Той е наш министър, той е един от нас и ние заставаме плътно зад него .

Подпис:
НОКА, ОБЖ, НСГБ, СЖБ, НАММП и организация на биволовъдите

ОСТАВИ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here