Нашата Пролет

Пролетта не е просто топло време, поникнали кокичета и слънце. Тя не идва с мартениците, с 8-ми март, с астрономическата дата 22-ри, с преминаването към лятното време. Нито с късите поли, слънчевите очила или пък с Великден.
Пролетта е Любовта, която витае във въздуха и тайно ни подшушва красиви мисли.

Любовта, която ни кара да зареем погледа си малко по-дълго от обичайното през прозореца към слънчевия ден навън.

Спомените и може би най-вече навика,  ни примамват към по-продължителни разходки в парка или дори просто из улиците.
Пролетта сякаш сама ни подава по-ведрите и слънчеви дрехи от гардероба, с които гордо  да се разхождаме, и тайно е лепнала върху лицата ни една леко глуповата усмивка, сложила ни е розови очила, през които целият свят изглежда по-красив …….. и ние се влюбваме в него.
Пролетта, донесла ни за закуска порция безпричинно, но все така сладко щастие.

Изкушава ни сутрин да се гушкаме все по-дълго с любимия човек и да благодарим на слънчевият лъч, който погалва лицето ни, нищо, че това вече става в по-ранните часове на деня.

Пролетта все по-често отнася мислите ни към екзотични сънливи мечтания, полети, вълни, шум на море, целувка от вятъра.

Някои смятат това за “пролетна умора”. Аз го наричам пролетна любов – към света, към живота, към слънцето …и знам, че пак ще дойде онова хубаво време, когато  мирисът на цветята изпълваш стаята, няма да бъде само цветен сън.

А днес, когато ще посрещнем нашата ПРОЛЕТ, заедно с цветните дрехи, всички ние нека да извадим усмивката, хубавото настроение и увереността, че най-хубавото предстой.

Приканвам всички ви, да се приготвим като добри домакини за нашата дългоочаквана гостенка, която май също като нас бърза и ще ни навести с 1 ден по-рано.
Нашата пролет
Може да бъде изображение с блатна птица и природа
Тоня Мишева

 

ОСТАВИ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here