Не е за вярване – мандрите вдигат цената до 48 цента

Случи се нещо нечувано. Четири млекопреработвателни предприятия по собствена инициатива вдигнаха изкупната цена на суровото мляко, за да достигнат 48 цента за кг сурово мляко и нагоре.

Групата Granlatte ще плаща от април 2022 г. най-малко 48 цента на килограм мляко плюс ДДС и плюс за качество на млякото,  на 633-те ферми, които доставят мляко в техните предприятия.

Говедовъдите  ще бъдат компенсирани за резките увеличения на производствените фактори през последните месеци..

 – „Президентът на групата Granarolo, Джанпиеро Калцолари – смятахме, че е приоритет да дадем глътка кислород на нашите членове, защото по това време в сравнение с миналата година, но също и в сравнение с няколко месеца преди това, разходите за хранене на животните са нараснали невероятно».

В тази връзка той твърди, че:
– „беше необходимо да се намесим и да помогнем на фермерите. Ние  знаем, че те са най-слабото звено във веригата. Всички страдат. Нашата индустрия страда,  потребителите страдат и търговците  страдат, но фермерите са изложени на риск от оцеляване. В сравнение с месец март, когато средно един доставчик е получил 43-44 цента, ние стигаме до 48,  но все още  не знаем как да продължим напред”.

Granarolo Group е най-голямата и важна италианска верига за производство на мляко. Те са повече от 600 фермери, разпределени в 12 италиански региона, имат 13 производствени фабрики в Италия и 9 в чужбина.
Всеки ден 40 милиона потребители в 76 страни избират да поднесат продукти Granarolo на масата си.

1 КОМЕНТАР

  1. евала,дай боже и тук нещата да тръгнат в тази посока, мандрите да помислят и за фермерите

ОСТАВИ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here