Говедовъдна ферма с 21 крави, които са надхвърлили границата от 100 000 кг мляко

Семейство Клеман от Германия, обработва площ – 162 ha, постигнали са среден добив на мляко за живот  от крава 78 217 кг с (3,95% мазнини  3,43% протеин).
Философията на семейство Клееман – по-късно съзряващите и безпроблемните животни, са по-добри.

Фермата на семейство Клеман работи с генетиката на най-голямата СИО в Нидерландия – KI SAMEN вече в продължение на повече от 10 години. В допълнение,  за перфектното съешаване на животните  от 3 години се използва  системата Triple-A.

 – „Късно съзряващите и безпроблемни животни са най-търсени“ – обясняват собствениците.

Балансирана крава за бъдещето

 „Стремим се към къснозреещи, здрави и безпроблемни крави. Младата крава трябва да може да се развие в солидна зряла крава, която да е в добро състояние. Затова използваме все повече и повече бикове на KI SAMEN, за да отглеждаме балансираната крава за бъдещето.
Особено важно е да се даде време на младите юници да се развият – подчертава фермерката Мимке. – Поради това, не е необходимо да се достигат 40 килограма мляко през първата лактация. А става дума за непрекъснато увеличаване на млечността по време на лактациите. Преследваме тази цел с помощта на системата Triple-A и използвайки бикове KI SAMEN.”

„Една от най-важните основни крави в нашето стадо беше  Stardom Insine, която даде 188 000 килограма мляко. Няколко от 100 000 кг крави в стадото са нейни дъщери. В момента в стадото имаме 21 крави, които са надхвърлили границата от 100 000 кг мляко”, обясняват с гордост и радост от семейството.

Освен млечността, основна роля за фермата играе и търговията с разплодни говеда. Всяка година на търга в Леер се продават средно 100 отелени юници и 30 бика за разплод от фермата”.

На последното Excellent Show 2020 в Леер (D), семейство Клеман спечелиха голямата победа с Manita (от Godewind) като „Мис Ostfriesland“.

Източник: . K.I. SAMEN

ОСТАВИ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here