Унищожаването на една муха сега води до унищожаването на 1 милион за сезона

Да си припомним правило, ако премахнем една муха през април, ще премахнем един милион за 1 сезон. Ако премахнем една муха през май, ще премахнем хиляди. Ако премахнем една муха през юни, ще убием само една.

Мухите населяват тавани, стени и жилищни райони, започват да се появяват особено през пролетта, когато температурите се покачват. Те обичат да се въртят около фуража, да дразнят животните и да им причиняват ненужен стрес. Освен това те предават болести и замърсяват околната среда в помещенията.

Ранната и особено систематична стратегия за борба с мухите се изплаща. Това насекомо обича да налита на болни животни, чиито защитни движения са намалени. Една от важните мерки е, да се премахнат  възможните  зони за развъждане. С други думи, за да се неутрализират  влажните зони, е нужно да се поддържат чисти откритите канали, непрекъснато да се отстраняват остатъците от фураж във и около хранилките. И да не забравяме труднодостъпните места – ъглите, под улука, телчарника, складовете.

Само 15% от популациите на мухите са в зряла възраст, докато 85% са все още ларви и какавиди. Това трябва да се вземе под внимание при борбата с мухите, защото в  оборския тор има идеални условия за живота и размножаването на ларвите.

Govedovad.com

 

 

 

ОСТАВИ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here