При съседите: Животни, фуражи, ликвидация – какви мерки са предприели гръцките фермери

Кризата с фуражите е навсякъде, и се прави всичко възможно да се алармира и правят, все още, опити да се спасят животните. Само преди няколко дни, гръцките животновъди внесоха ново писмо до Парламента относно кризата с фуражите, чрез компания за социална икономика. Въпросът е само един – „Възнамерявате ли да предприемете незабавни мерки за подкрепа, така че добитъкът на страната ни да оцелее и да бъде спасен?“

В писмото се казва още:

Животновъдите алармират за изчезването на добитъка в страната, поради големите  разходите за енергия и експлозивното поскъпване на фуражите. Всички животновъди са застрашени от финансов колапс, тъй като не могат да се справят с разходите за производство на продуктите, които рязко нараснаха. 
Цените на фуражите са непосилни и  са се повишили  от 18 цента миналата година – царевицата, ечемика и люцерната от 38 до 40 цента за килограм. Всъщност тази печалба не се “жъне“ от фермерите, а от търговците.  Цена на комбинирания фураж е 45 цента, когато миналата година, точно за същият период е бил 30 цента.   Предприетите досега мерки не са достатъчни за подпомагане на животновъдството. Животновъдството се срива, фермерите не могат да хранят животните си и са принудени да ги колят, неспособни да ги поддържат.

ОСТАВИ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here