Въпроси към Комисията по земеделие и Европейската комисия от нашите птицевъди

Животновъдите, които бяха в Брюксел, съгласно договореност с г-н Норбет Линкс – ПРЕДСЕДАТЕЛ НА КОМИСИЯ ПО ЗЕМЕДЕЛИЕ И РАЗВИТИЕ НА СЕЛСКИТЕ РАЙОНИ В ЕП, подготвиха свои въпроси, виждания и послания към него и също към г-н ЯНУШ ВОЙЧЕХОВСКИ.

Асоциация на промишленото птицевъдство

  1. Как се определя дали едно животновъдство е индустриално и защо малките семейни птицевъдни стопанства с 10 000 или 20 000 бройлера/кокошки се водят индустриални?
  2. Защо индустриалните птицевъдни стопанства не попадат в подпомагането  чрез средствата за покриване на загубите от КОВИД-19 пандемията?
  3. Как и с какъв механизъм страните членки на ЕС като Полша, Германия, Румъния, Франция, Италия и други, са подпомогнали индустриалните си сектори като птицевъдство и свиневъдство и как ще го правят през 2023г?
  4. Освен с кризисния бюджет от 500мл. евро за всички държави членки на ЕС, по какъв друг механизъм може да се подпомагат птицевъдството за натрупаните загуби от пандемията и от войната?
  5. Предвижда ли се отпадане на търговските ограничения за търгуване в ЕС на птичи продукти след ваксиниране на родителски стада за високо патогенна инфлуенца по птиците и кога?

ОСТАВИ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here