Могат ли кравите да плуват?

Подобно на хората, кравите обичат да използват плуването, като начин да се разхладят през  горештите летни дни. Благодарение на всичките си мастни тъкани, кравите са в състояние да плуват във водата за ограничен период от време. Плаването в тихи води, също предпазва кравите от ухапване от насекоми.

Този отговор – кравите могат да плуват,  се отнася не само за водните биволи (които също могат да се гмуркат), но и за всички породи говеда.
Кравите не се страхуват от водата, те влизат в нея охотно, а ако е необходимо, плуват доста добре и упорито. Със сигурност търбухът, който е частично пълен с газ, им помага, така че „подобрява“ плавателността на кравата, по същия начин, по който надуваемото колело улеснява плуването на хората.

За рекорд се смята преплуваните четири мили от три американски крави, които са били пометени от тайфуна Дориан, преди няколко години. Заедно с 18 коня и още 12 крави те са били пометени от силния вятър и захвърлени в океана. След един месец кравите били намерени на остров отстоящ на 4 мили от брега.

Дори не им е трябвало психолог да се възстановят.

ОСТАВИ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here