Производство месо: февруари 2022 г

Публикувана е справката за дейността на кланиците в страната през месец февруари. Резултатите  ще прецените сами, защото на нас ни е неудобно да ги коментираме. Съгласно действащите Наредби у нас, животни могат да се колят само в кланици или регламентирани кланични пунктове. И двете категории трябва да отговарят на определени изисквания.

Колко животни са заклани през месец февруари в кланиците. От вида говеда са заклани общо 3240 бр включващи телета, юници и говеда други категории.

В страната в началото на годината са се отглеждали 589 500 бр говеда от всички категории и от тях са заклани едва 0.6%. Кога ще колим другите, никой не знае. От закланите животни само 290 е броя на телетата. Броят на закланите крави и юници е 2350 бр, което е по-малко от януари, но е почти два пъти повече от февруари миналата година.

Полученото месо от всичко заклани говеда е едва 1380 тона, което означава по 197 гр месо на човек от населението.

Броят на закланите овце и кози за февруари е 9 660 бр. което е в повече от януари тази година и повече с над 4000 бр в сравнение с миналата година.

От закланите агнета и овце е получено 165 т месо или по 24 грама на човек.

Нещо като изводи:

Трудно е някой да направи изводи от тези резултати. По-скоро трябва да се даде отговор – месото има ли го или го няма. И ако го има, да се даде отговор, защо го няма и къде е то.

Loader Loading...
EAD Logo Taking too long?
Reload Reload document
| Open Open in new tab

ОСТАВИ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here