Уругвай – страната в която кравите са четири пъти повече, отколкото хората

Уругвай бе една от първите държави на Южно Американският континент, която  започна да прилага концепцията на социалната държава и постигна значителен успех. Например през 2009 г. Уругвай стана първата страна в света, която предостави на всеки ученик безплатен лаптоп и достъп до интернет. През 2015 г. правителството започна да разпространява (за своя сметка!) таблети и за пенсионери.

Уругвай – „Американската Швейцария“

Кравите са четири пъти повече, отколкото хората

В страна с население от едва 3,4 милиона души се падат почти четири крави на жител. Говедата е най-важната и печеливша част от икономиката на страната, така че фермерите трябва внимателно да следят качеството: преди няколко години Уругвай въведе иновативна система за маркиране на добитъка  с помощта на електронни чипове.

Сега всеки потребител може да проследи своята пържола по целия път: от домашната ферма до масата.

Уругвай – най-малко корумпираната страна в Латинска Америка

Според международната антикорупционна организация Transparency International, Уругвай уверено заема позицията си на страната с най-нисък процент на престъпност на континента, поне през последните пет години.

В световната класация през 2016 г. Уругвай се нарежда на 21-во място, между Япония и Естония (колкото по-ниско е нивото на корупция, толкова по-високо е класацията). Освен това страната е на първо място в региона по демократичен режим, качество на живот, свобода на печата, размер на средната класа, работа на електронното правителство, просперитет и сигурност.

ОСТАВИ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here