Да им имаме проблемите – сламките

Най-голямата индийска млечна кооперация Amul заяви, че очаква прекъсвания в продажбите и по-високи цени на редица млечни продукти от юли тази година, когато влиза в сила забраната на правителството за използване на пластмасовите опаковки за мляко.

Amul не е разработил никакво практично решение за замяна на пластмасовите, а хартиените такива не са осъществими.

„Инициативата на правителството за забрана на пластмасовите опаковси е добра, но те дори не съставляват 0,1% от общото количество отпадъчна пластмаса. Цялата индустрия ще пострада от това решение“.

Забраната за пластмасови опаковки би принудила към  преминаване към по-скъпи решения за опаковане, увеличавайки разходите, казват от  Amul

Премиерът на Индия настоява за решение на проблема със замърсяването на околната среда с пластмасови отпадъци. Правителството смята, че пластмасовите шишета  са продукт с “ниска полезност” и трябва да бъдат заменени  с друг вид.

Забраната за пластмасови опаковки би принудила към  преминаване към по-скъпи решения за опаковане, увеличавайки разходите, добавяйки, че Amul продава милиарди такива опаковки всяка година.  източник: Ройтерс

 

 

ОСТАВИ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here