Ние коментираме вашите коментари: Ст.н.с Йордан Малджански – Читателите питат ние отговаряме

Политика на сайта GOVEDOVAD.COM е да помества изказвания на наши читатели (критични или позитивни)  и съответно да им отговаряме, доколкото ни е възможно.

Днес получихме коментар на нашия материал от ст.н.с Йордан Малджански – експерт по история на земеделието

Анализът: Брой животни 2021 г

Анализът: Брой животни 2021 г

 

„ДА ЛИ Е ТАКА, КОЙ ДА ТИ КАЖЕ, КАТО МАЛДЖАНСКИ ГО НЯМАШЕ ДАЖЕ“. ТОЗИ КОМЕНТАР С БРОЙКИТЕ ЖИВОТНИ И НЕ САМО ТЪЖЕН И ЖАЛЪК НО КАКВО ДА СЕ ПРАВИ КАЗАНО Е  М.МИХАЙЛОВ ДА НАПРАВИ ТАКА ,ЧЕ НЕЩАТА ДА ИЗГЛЕЖДАТ ОПТИМИСТИЧНО И ТОЙ ГО ПРАВИ ЧОВЕКА КАТО НИ БУДАЛКА С НЯКАКВИ ПРОЦЕНТИ И НЕ КАЗВА НИЩО ПО ВЪПРОСА СЪС СРЕДНАТА ПРОДУКТИВНОСТ И СЪС СРЕДНАТА ПЛЪТНОСТ ИЗРАЗЕНА В ЖЕ И НЕ КАЗВА КАКЪВ Е ПРОЦЕНТА НА ЗАДОВОЛЯЕМОСТ НА НАЦИЯТА ОТ МЛЯКО ,МЕСО ,ЯЙЦА ЗАЩОТО ТО Е НАЙ ВАЖНО.НЕКА СИ НАПРАВИ ТРУДА И ДА КАЖЕ КОЛКО МЛЯКО ПРОИЗВЕЖДАМЕ НА ГЛАВА ПРИ НОРМА 385 И КОЛКО МЕСО ПРИ НОРМА 85 КГ. ЗА ДА ВИДИТЕ КОЛКО СМЕ ТЪЖНИ ,СМЕШНИ И ЖАЛКИ С ТОВА ИЗМИСЛЕНО ФЕРМЕРСКО ПРОИЗВОДСТВО .ТОВА НЕЩО ДА ГО СРАВНИ С ПРОИЗВЕДЕНОТО ПРЕЗ 1989 ГОДИНА .

Отговор – Говедовъ: Уважаеми г-н Малджански, в този материал не говорим за историята на животновъдството, обсъждаме цифри, които са публикувани на официалната страница на Агростатистика и съответно ще бъдат представени в ЕС.

Защо няма тези показатели, за които вие питате.
Вероятно не знаете, че Агростатистика предоставя на вниманието на обществото няколко доклада, поотделно за броя на животните, млекопроизводството и месопроизводството.

Така че, информацията дадена в доклада, се отнася конкретно за броя на животните. Въпреки това, ако прочетете вторият ни материал, относно броят на животните озаглавен

Анализ/ Брой говеда – 2022 г. … А дали е така, кой ще ни каже?

ще видите, че средната самодостатъчност относно кравето мляко на българският гражданин за година е 115.9 кг краве мляко.

Също така, говорете за реалните неща, за това което трябва да се случи днес и утре в животновъдството. Какво е било преди 40 години никой от по-младите не го интересува. Те не знаят какво е това ТКЗС, АПК, НПО, СО, комсомолец, пионер, чавдарче, бригадир.

За историята ние също можем да говорим, колкото си искаме, защото сме работели по него време на терен. Хубаво е историята да се знае от по-младите, но не и да се върне, както искате вие.

И накрая, нали сте научен работник, чували сме от вас, че сте готов да направлявате процесите в животновъдството, а фермерите, като пчелички само да работят във фермите. Това време мина. Нашият фермер сега е знаещ и можещ, трябва му само малко „свобода“ и ще видите, какво ще направи. Няма стигане.

Дали е така, времето ще покаже. Бъдете сигурен, че нашите фермери ще се оправят дори и Малджански да не присъства в песента.

Говедовъд

ОСТАВИ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here