Мобилно клане: Бранденбург прилага правото на ЕС

Въпроса за клането във фермата, отдавна стой за решаване и в нашата страна. Получава се така, че хем фермерите го искат и хем не го искат. От това става ясно, че все още не са решили от коя страна искат да бъдат – на светло или тъмно

Клане във фермата

Ще се колят ли скоро говеда във фермата

Клане във фермата. Правилата.

Правителството на провинция Бранденбург – Германия, официално разреши клането на животни във фермата.

В бъдеще едър рогат добитък, свине и еднокопитни (коне, магарета) могат да бъдат заклани директно във фермата в Бранденбург.

Със съответното постановление, Министерството за защита на потребителите въвежда новото изискване на ЕС, което вече позволява клане във фирмата на раждане със задължително използване на мобилна кланица, за посочените животински видове.

Новият регламент на ЕС дава възможност за клане на до три говеда, шест прасета или три коня във фермата на раждане (в допълнение към умъртвяването с куршум на говеда, държани на открито през цялата година, което е разрешено в Германия от десет години) с помощта на мобилна кланична единица.

Трябва да има разрешение за използване на мобилната единица, която гарантира съответствие с хигиенните стандарти за клане и отговаря на изискването да се интегрира в одобрението на участващата кланица, съгласно законодателството на ЕС за хигиената.

За клане във фермата на раждане, присъствието на официален ветеринарен лекар от отговорната служба за ветеринарен контрол и контрол на храните също е задължително.

DW

 

ОСТАВИ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here