Приключенията на едно селско момиче – Всичките ни крави имат име / 8 част

0

Повечето от вас вече ще знаят: всичките ни крави имат име.  Днес си помислих, че това е тема, за която мога да пиша.
Обикновено им давам име в рамките на седмица след раждането им и записвам това в компютърната програма Ceres. Тази програма включва напълно нашите бизнес профили –  за управление на едрия рогат добитък. Между другото, официално нямаме задължение да даваме име на телето. Така че, правя това, защото искам. Официално е задължително да се маркира ухото на телето в рамките на седем дни. Следователно номерът на ушната марка служи за идентификация и има също и съответния идентификационен документ.

 Ако трябва да дам име на теле, винаги гледам името на майката, бащата, бабата и вероятно други членове на неговото семейството. Обикновено искам имената да имат нещо общо помежду си, или използвам сричка от майката и / или сричка от бащата. Следователно понякога се търси и трябва време, но това е забавно!
Но понякога това е просто, слагам  името на певица, актриса или нейния герой. По-нататък в това съобщение давам няколко примера. Майката на телето, което се роди днес, се казва Ибиса. Името на баба й е Маями. Това е семейство със слънчев произход, за да го кажем кратко. Избрах име на телето,  на испански остров: Майорка.

Имаме много певици във фермата си: Кеша, Карли, Бърди, Сия, Кати и Ариана. Но също така и фламандски звезди, които всички знаят: имаме Карън, Джодже, Марте и Клаасйе. Освен певици имаме и актриси, или по-скоро техните героини: Джуно от едноименния филм, Анастасия от „Петдесет нюанса сиво”, Катнис от „Игрите на глада” и Хърмаяни от Хари Потър са само няколко примера. В миналото давах имена на животни заедно със сестрите си.

 На 15 юли 1996 г. се роди супер сладко и красиво теле. Майка ни искаше да му дадем име на селско момиче. Но аз и сестрите ми не се съгласихме и сглобихме варианта: Илсе-Катриен. По-късно тя имаше дъщеря и искахме да запазим спомена за това име. Ето защо дъщеря й е кръстена Елке-Катриен. Оттам нататък „обикнахме” семейство Катриен и всички родени женски телета  получиха име с Катриен. Днес все още присъстват следните: Роуз-Катриен, Ан-Катриен, Джена-Катриен, Луиз-Катриен, Фрея-Катриен и Ума-Катриен.

Още няколко специални фамилии: семейството на цветовете с оранжево, розово и жълто, семейството на плодовете с ябълка, ананас и мандарина, семейството на гурме с пай, пиза, смарти и торта …

Дадохме и някои имена на нашите стажанти: Сара и Елин. Следователно често срещаните имена се намират в нашата конюшня. Близнаците също получават подходящо име всеки път: Лола и Лиза на едноименната верига дрехи, Каро и Лиентже кръстени на нашия ветеринарен лекар Карлиен.

Приключенията на едно селско момиче / 1 част

Приключенията на едно селско момиче / 2 част

Приключенията на едно селско момиче / 3 част

Приключенията на едно селско момиче – Раждане на теле / 4 част

Приключенията на едно селско момиче – Цезарово сечение / 5 част

Приключенията на едно селско момиче – Отглеждане на телето / 6 част

Приключенията на едно селско момиче – Обезроговяване на телета/ 7 част

Приключенията на едно селско момиче – Всичките ни крави имат име / 8 част

 

ОСТАВИ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here